Våren 2019

18 februari Årsmöte med kaffe och ormbunkar

Efter förhandlingarna berättar Margaretha Thorssell om ormbunkar i trädgården. En växtgrupp som varit bortglömd i årtionden. De är friska, vackra bladväxter som bidrar med en subtil skönhet i sina olika utvecklingsstadier. Plats Oscarsgatan 5. Tid 18:30

18 mars Hur vacker kan en trädgård vara?

Slottsträdgårdsmästaren John Taylor tipsar hur vi kan göra våra trädgårdar så vackra som möjligt och så länge som möjligt. Kl 19:00 på Palladium. Biljetten köper du hos Bodyshop på Kungsgatan.

8-14 april Framtidsveckan

Vi medverkar under framtidsveckan med prat inför årets växtsäsong. Mer info på vår hemsida och Facebook.

6 maj Skuggans växter

Ulf Sill berättar om lundväxter som gillar den svenska sommaren. Han har en trädgård i Mörrum på ca 1000 kvadratmeter med tusentals växter, många trillium och har vi tur har han med sig växter till försäljning. Plats: Hillsalen, Västra Ringgatan 20. Tid: 19:00.

18 maj växtmarknad i Brunnsparken

10.30-12.30. Vår traditionella växtmarknad där vi delar med oss av vårt överskott. Här fyndar man till låga priser.

8-9 juni Trädgårdsresa till norra Öland

Tvådagars resa med övernattning i Byxelkrok. Vi besöker träd- och buskplantskolan  BStröö, Edins lustgård, orkidéer vid Neptuni åkrar, Annas trädgård och Solliden. Pris 1950 kr inkl resa, mat och hotell. Anmälan senast 1 april till alingsastardgardsforening@gmail.com och betalning till vårt bankgiro 537-2081 senast 1 maj. Begränsat antal platser. För mer info se vår hemsida eller Facebook.