Våren 2022

Måndag 21 februari kl 18.30 Årsmöte med föreläsning: Träd för små och stora trädgårdar med Henrik Sjöman. IOGT-lokalen, Oscarsgatan 5.

Söndag 27 mars  Dahlior till jazztoner. Palladium. Välkomna till en inspirerande söndag på Palladium med dahliaföreläsning och levande jazzmusik. Jazz och blommor är trädgårdsmästare Maria Sjöstedts melodi! Hon arbetar till vardags som trädgårdsmästare på Göteborgs Botaniska trädgård och en av hennes specialiteter är dahlior. Botaniskas dahliarabatt är mycket omtyckt och är sannolikt den mest fotograferade rabatten i trädgården. Maria sjunger också i Marigold Jazz, en sextett från Göteborg med ett eget axplock av tidlösa låtar framförda med jazzsättning, blås och stämsång. Det blir en söndag med allt om den mexikanska nationalblomman dahlian där färgprakten sedan smältas till toner av gamla musikpärlor.

Kl 16.00 i Palladium. Entré 100 kr, biljett köper du hos Gröna hörnan vid Lilla torget. Säljstart 15 februari.

Måndag 25 april Rosor – tips från odlaren. Föreläsning IOGT-lokalen Oscarsgatan 5. Sedan ca tio är driver Anna Larsson en liten ekologisk rosplantskola, Västergården Trädgård i Bergstena. Här förökas varje år några tusen rosor, både rabatt-, busk- och klätterrosor. Hon kommer bla att prata om plantering, beskäring, jord, gödsel och vilka rosor som passar vid olika lägen.